De Dragobete iubește sănătatea în cuplu!

Află totul despre igienizarea profesională completă și tratamentul cariilor !

Vrei să știi totul despre cele 3 metode de prevenire și igienizare orală? Îți spunem noi!

Programează-te acum

  1. Detartrajul. Este tratamentul necesar pacienților pentru prevenirea și tratarea cariilor. De obicei, se începe cu detartrajul cu ultrasunete, care se face cu un aparat special cu mai multe capete (se numesc anse de detartraj). Ansele produc vibraţii ultrasonice. Acest tip de detatartraj îndepărtează tartrul şi placa bacteriană supra şi subgingival. Pentru completarea detartrajului cu ultrasunet se va apela la detartrajul manual daca va fi nevoie. Implică folosirea unor instrumente speciale cu capete mai subţiri, care pătrund mai bine in unele spatii şi care îndepartează tartrul din zonele profunde. Detartrajul făcut la timp păstrează dinții curați și gingiile sănătoase!
  2. Periajul profesional. Se realizează în cadrul igienizării profesionale şi previne afecţiunile dentoparodontale. De asemenea, menţine în timp, rezultatul tuturor tratamentelor efectuate. Se asigura izolarea corespunzătoare, se aplică pastă pe dinţi, iar cu o periuţă rotativă se periază riguros, prin mişcări circulare, toate suprafeţele dentare. Se periază până ce rezultă suprafeţe curate şi netede, care să îngreuneze aderarea biofilmului microbian. Manopera nu este dureroasă. Este recomandată completarea acesteia cu igienizarea cu airflow, care pătrunde mai bine subgingival şi în zonele interdentare.
  3. Airflow. Este, de fapt, un dispozitiv utilizat în tratamentele de profilaxie dentară care, pentru înlăturarea petelor, a biofilmului (placa dentară) și a tartrului, se folosește de acțiunea jetului de aer, combinat cu apă și o pulbere de bicarbonat de sodiu. Datorita efectului de albire dentară a bicarbonatului de sodiu, ușor abraziv, pacienții vor avea parte și de lustruirea suprafețelor dentare igienizate. Rezultatele acestui tratament de albire dentară se observă odată cu redobândirea albului natural al dinților.

Dentist curing a female patient

Care sunt indiciile că ai o carie? Află acum!

Băuturile și alimentele prea reci pot distruge smalțul dinților și pot crește sensibilitatea dentară, inclusiv instalarea cariilor interdentare. Dacă există deja disconfort la masticație, iată încă 3 indicii ce încurajează programarea unei consultații la medicul dentist cât ai zice „carie!”

  • la folosirea aței dentare, aceasta se agață sau se scămoșează
  • se simte în gură un gust alterat şi/sau miros neplăcut
  • gingia sângerează şi/sau gingia își schimbă culoarea în zona respectivă

Ți-ai dat seama că ai nevoie de o igienizare? Vrei să-ți tratezi cariile?

Vino la cabinetul Andra Smile!

Sărbătorește românește de Dragobete!

Programează-te acum

Te aşteptăm!

Telefon: 0722332230 (NON STOP pentru urgențe)

Email: [email protected]

Adresă: Strada Londra nr. 33, Sector 1, București