Rezecții apicale

Nu orice dinte cariat trebuie scos. Uneori, el poate fi salvat și chiar însănătoșit prin tratamente stomatologice.

Operația de rezecție este una de salvare a dintelui care ar putea fi extras. O astfel de intervenție chirugicală poate fi efectuată doar în urma unui consult prealabil la clinica stomatologică de pe Bulevardul Aviatorilor, Andra Smile.

Mai exact, prin rezecție apicală se înlătură vârful rădăcinii și a țesuturile infectate. Intervenția nu implică aproape nici un risc. Este o metodă alternativă pentru a evita extracția și a prelungi viața dintelui.

Se optează pentru această operație când nu se poate curăța și steriliza canalul în intregime, când tratamentul de canal dă greş, când există infecții mari la nivelul vârfului de rădacină care nu pot fi îndepartate altfel.

Pentru cei care se află în posesia unor radiografii, dar nu ştiu cum să le interpreteze le pot trimite la adresa contact@andrasmile.ro. Un stomatolog de la Andra Smile vă oferă un răspuns în aproximativ 48 de ore.


Vrei sa afli mai multe despre Rezecții apicale?

Pentru a prezenta amănuntele acestei intervenții stomatologice, specialiștii de la Andra Smile au apelat tot la pacienți. Întrebările cele mai dese adresate de cei care trec pragul cabinetului din Sectorul 1, din Piața Charles de Gaulle, Bulerardul Aviatorilor nr. 68, chiar lângă stația de metrou, sunt următoarele:

Ce riscuri implică rezecția apicală?

Dacă rezecţia nu este realizată cum trebuie, se poate relua operația sau se poate face o extracție.

Singurul risc ce există este riscul complicațiilor, însă acestea pot fi prevenite cu vizite periodice la doctor. Uneori mai apar şi dureri post-operator, dar şi acestea se pot trata usor.

Este dureroasă această operație?

După operație e posibil ca pacienții să se confrunte cu dureri mai acute sau pot apărea edeme (inflamări). În aceste cazuri medicul stomatolog va prescrie antiinflamatoare şi analgezice.

Cum trebuie să fie igiena dupa o rezecție apicală?

Indicațiile post operatorii sunt similare cu cele de la extracții mai dificile, dar e bine să consultaţi medicul pentru aceste nelămuriri, pentru că el vă va explica mai bine.

Cam după câte zile se inchide (se vindecă) operația? Care sunt semnele vindecării?

Pentru operația de rezecție apicală este bine să veniți la medicul stomatolog de la Andra Smile de 3 ori. Prima dată, veniţi imediat a doua zi de la operație pentru un control de rutină. A doua oară, veniţi după o săptămână pentru îndepărtarea firelor de sutură, iar a treia oară, veniţi la 6 luni pentru o verificare generală ,tot atunci veți face și o radiografie de control.

În aproximativ 6 luni se vindecă operaţia complet (asta dacă nu există complicații).

Pot să fumez după această intervenție?

După operația de rezecție apicală nu se va fuma. Consultați medicul stomatolog pentru a afla când veți putea fuma din nou!

Exista riscul să apară complicații la sinusuri din cauza rezecției?

Ca în orice operație există riscuri, însă cel mai bine este să veniți la controale medicale periodice la doctorul stomatolog.

O operație de rezecție apicală se consideră că a avut succes, dacă după un an de la intervenție, pacientul nu prezintă semne de dureri, inflamații, dintele este funcțional, iar în urma unei radiografii nu apar semne de leziuni periapicale.

Cât costă rezecția apicală?

Costurile unei operații de rezecție apicală pot varia. Spre exemplu, o rezecţie apicală pentru dinţii frontali şi premolari este undeva la 460 RON, pe când o rezecţie apicală pentru molari necesită o investiţie de 560 RON.

Pentru cei care se află în posesia unor radiografii, dar nu ştiu cum să le interpreteze le pot trimite la adresa contact@andrasmile.ro. Un stomatolog de la Andra Smile vă oferă un răspuns în aproximativ 48 de ore.

Acesta este un serviciu gratuit oferit din partea clinicii noastre. Solicitaţi acum consultanţă gratuită prin serviciul de e-mail ! Toată echipa noastră vă stă la dispoziţie!

Programare rapidă

Completează formularul și vom răspunde în maxim 24 de ore de la momentul în care ați făcut o solicitare online de programare la clinica Andra Smile.