Aparat dentar fix metalic

Aparatele dentare metalice fixe rămân în poziția inițială până la finalizarea tratamentului, oferă rezultate mult mai bune.

Ortodonția tradițională constă din aparate dentare fixe care sunt atașate la dinți și utilizează braketi metalici combinați cu arcuri și elastice. În ciuda inovațiilor recente în ortodonție, aceste aparate dentare tradiționale sunt încă utilizate pe scară largă datorită versatilității lor. Utilizarea lor permite ortodontului să repoziționeze cu precizie dinții în moduri care nu sunt întotdeauna posibile cu ajutorul sistemelor  mai moderne și pot oferi pacienților dinți cu adevărat drepți și aliniați.

Ce probleme ortodontice pot fi tratate cu aparatul dentar fix metalic?

Aparatul dentar fix din metal poate trata majoritatea problemelor ortodontice, inclusiv problemele cu ocluzia. Acesta poate fi folosit pentru micșora golurile dintre dinți, pentru a corecta dinții rotiți sau pentru dinții care sunt strâmbați din cauza supra-aglomerării.

Aceste aparate pot fi, de asemenea, utilizate pentru a corecta suprapunerile în cazul în care dinții frontali de jos se apropie prea mult de dinții frontali de sus sau se depărtează  în cazul în care dinții frontali nu ocluzionează sau nu mușcă deloc, chiar și atunci când dinții din spate sunt în contact.

Vrei sa afli mai multe despre Aparat dentar fix metalic?

Care sunt avantajele alegerii aparatului dentar fix metalic?

Beneficiile alegerii unui astfel de aparat dentar constau în faptul că bracketii vor funcționa continuu pentru a îndrepta dinții și nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la eliminarea aparatului pentru a-l curăța. Utilizarea aparatului dentar fix metalic asigură un tratament precis și este probabil cel mai bun mod de a obține un zîmbet perfect.

Care sunt dezavantajele acestui tratament?

Nu toată lumea vrea să poarte aparat dentar fix sau ca acesta să iasă în evidență din cauza metalului. În plus, curățarea în jurul bracketilor fixați necesită dedicare și timp suplimentar.

Care este procesul pas cu pas pentru a purta aparat dentar fix metalic?

Primul pas este consultația ortodontică pentru a afla problemele.

Pentru a vă pregăti pentru tratament, medicul ortodont va trebui să facă radiografii dentare.

Ulterior, aparatul poate fi montat la următoarea întâlnire. Medicul vă va curăța dinții și va folosi un adeziv special pentru a fixa aparatul în poziția corectă înainte de a atașa arcurile și elasticele în funcție de necesități.

Va trebui să vizitați ortodontul la intervale regulate, astfel încât să poată verifica progresul tratamentului și să facă orice ajustare după cum este necesar. Aparatul dentar fix metalic va rămâne în poziția inițială până la finalizarea tratamentului.

Odată ce aparatul dentar este îndepărtat, va trebui să purtați un dispozitiv de fixare pentru a vă asigura că dinții nu se mișcă înapoi în pozițiile inițiale.

Cât durează tratamentul?

Durata exactă a timpului de tratament poate varia foarte mult în funcție de măsura în care dinții trebuie să se miște. Majoritatea oamenilor vor trebui să poarte aparatul dentar fix metalic timp de cel puțin un an și posibil mult mai mult, până la trei ani.

Cum îmi curăț dinții dacă port aparat dentar fix metalic?

Medicul vă va oferi instrucțiuni precise cu privire la modul în care să vă păstrați aparatul dentar curat. Este important să vă spălați după fiecare masă și să vă asigurați că vă schimbați periodic periuța de dinți. Va trebui să utilizați periuța interdentară pentru a curăța între componentele aparatului și este posibil să vi se recomande utilizarea tratamentelor cu fluor, dar și dușul bucal.

Ești pregătit să zâmbești?

PROGRAMEAZA-TE