Aparat fix safir

Aceste aparate sunt cele care nu pot fi îndepărtate de pacienți, modelul pe care îl recomandăm este cel din safir.

Aparatele fixe sunt aparate ortodontice colate, lipite, pe dinţi.Doctorii stomatologi de la cabinetul Andra Smile, situat în Sectorul 1, vă recomandă aparate moderne și adecvate necesităților fiecărui pacient.

Aparele fixe, denumite așa pentru că nu pot fi îndepărtate de către pacient, sunt alcătuite din bracketuri – mici dispozitive din safir, metal, ceramică (există şi varianta de bracket ceramic cu slot metalic).

Aceste bracketuri sunt aplicate pe fiecare dinte în parte. Bracket-ul are un slot (şanţ) în care se inserează arcul când se prinde pe dinte. Purtarea aparatului nu va provoca vreo durere pacientului, ci doar un mic disconfort.

Fixarea bracket-urilor se face cu materiale compozite care nu atacă smalţul dinţilor. Astfel, după îndepărtarea bracket-urilor, suprafeţele dinţilor rămând intacte, fără urme de la aparat.

Vrei sa afli mai multe despre Aparat fix safir?

Reamintim că aparatele care trebuie purtate de adulți și copii care prezinte defecte ale creșterii dinților sunt de două tipuri: aparate dentare mobile şi aparate dentare fixe.

Aparate dentare fixe

Din rândul ultemei categorii, a aparatelor dentare fixe, ce nu pot fi îndepărtate de către pacient fac parte, în funcție de compoziție, se desprind următoarele tipuri: dispozitive din safir, ceramică sau metalice.

Medicii stomatologi de la clinica Andra Smile, de pe strada Londra nr. 33, recomandă pacienților să aleagă aparatele din safir

Aparat dentar fix – bracketuri din safir

Safirul este un material transparent, care în momentul aplicării pe dinţi ia culoarea acestora, devenind aproape invizibil.

Tratamentele ortodontice în cazul aparatelor fixe din safir se aseamănă foarte mult cu tratamentele în cazul aparatelor din metal sau a aparatelor ceramice placate cu metal.

Acest tip de aparat dentar fix este considerat a fi cel mai estetic dintre toate tipurile de aparate care se aplică pe faţa externa (vestibulară a dinţilor).

Aparat dentar fix – bracketi ceramici

Bracketurile ceramice imită culoarea naturală a dinţilor, eliminând astfel efectul inestetic al aparatelor fixe metalice.

Dezavantajul acestui tip de bracketuri se datorează durităţii crescute a ceramicii, care în contact cu arcul metalic va produce o fricţiune mai mare(comparativ cu bracketurile metalice) şi astfel dinţii se vor deplasa mai greu.

Acest neajuns al aparatelor fixe din ceramică a fost înlăturat cu ajutorul bracketurilor ceramice cu slot metalic, care realizează contact metal-metal , iar dinţii se vor deplasa la fel de bine ca şi în cazul aplicării aparatelor fixe metalice.

Aparat dentar fix – metalic

Este un model vechi şi urat estetic, care nu este recomandat de medicul stomatolog de la clinică Andra Smile decât dacă este urgent.

Este bine de ştiut că este foarte important că după terminarea tratamentului ortodontic se va purta o contenţie ce are un rol foarte important pentru păstrarea rezultatului obţinut.

Ești pregătit să zâmbești?

PROGRAMEAZA-TE