Consultație și plan de tratament

Stabilirea planului de tratament presupune o serie de consultații anterior.

Consultaţiile şi planul de tratament sunt importante pentru că vor stabili în final aparatul dentar adecvat pacientului, din acest motiv medicii stomatologi de la Andra Smile acordă o mare atenţie comunicării cu pacienţii.

În timpul fiecărei consultaţii primare, stomatologul explică răbdător care sunt implicaţiile şi responsabilităţile pacientului pentru că tratamentul să fie unul reuşit şi, bineînţeles, care sunt costurile exacte.

Decizia privind planul de tratament adecvat va fi luată de medicul stomatolog după ce dantura pacientului va fi amprentată, după se vor face radiografii și poze cu dinții și poziția lor.

În cele mai multe cazuri, chiar și după alegerea aparatelor îndreptării defectelor de creștere a dinților, este nevoie de supravegherea evoluţiei stării pacientului, aşa încât pacientul va fi sfătuit să revină la cabinet.

Vrei sa afli mai multe despre Consultație și plan de tratament?

Până să se ajungă la un plan de tratament, mai întâi se vor lua amprente ale dinţilor pacientului din care se vor turna modele de studiu ortodontic. Aceste modele au un rol foarte important.

Apoi, se va completa dosarul ortodentic, care cuprinde radiografii specifice pentru tratamentul de specialitate şi poze ale dinţilor săi, dosar pe care-l va face pacientul la un centru specializat.

Modelul de studiu și dosarul ortodentic vor sta la baza deciziei stomatologului de a propune sau nu un anumit plan de trament.

După stabilirea tuturor paşilor şi clarificarea întrebărilor pe care le are pacientul, noi recomandăm pacienților să ne întrebe orice pentru a fi lămurit, se va stabili când se va face primul pas în demararea tratamentului ortodontic.

Comunicarea este importantă

Doctorul stomatolog ortodont va întocmi un plan de tratament ce are mereu la bază nişte reguli clare şi stricte adecvate pentru dantura pacientului.  Este necesară o comunicare foarte deschisă și prietenească cu medicul ortodont pentru a avea un rezultat cât mai bun şi mai rapid.

Sunt două etape foarte importante ce nu se sar în demararea unui tratament ortodontic pentru că în aceste momente se poate stabili clar ce se poate şi ce nu se poate obţine. Se comunică care sunt implicaţiile şi responsabilităţile pacientului și care sunt costurile.

Alegerea aparatului

După ce planul de tratament este gata, pacientul va veni la o nouă consultaţie când i se explică planul de tratament şi etapele acestuia, individualizat cazului său.

Abia apoi se va alege ce tip de aparat, asta doar dacă va mai există posibilitatea alegerii aparatului. Sunt situaţii în care nu se poate acest lucru!

De vorbă cu medicii stomatologi

De ce ai nevoie de dosar ortodontic înainte de tratament? Dr. Dimana Uzonova îți răspunde…

Ești pregătit să zâmbești?

PROGRAMEAZA-TE