Implantul dentar este o piesă din titan sau zirconiu, având cel mai frecvent formă de şurub, care se inserează la nivelul osului maxilar sau mandibular pentru a înlocui unul sau mai mulţi dinţi lipsă.

Principalul avantaj al utilizării implantului dentare este că dinţii vecini spaţiului edentat vor rămâne intacţi, iar din punct de vedere al menţinerii igienei bucale este mult mai uşor de întreţinut un implant dentar comparativ cu o punte dentară.

Desigur nu orice pacient se pretează inserării unui implant! De aceea prima etapă pe care trebuie să o parcurgă candidatul la implant este să se programeze la o consultaţie la medicul implantolog, care pe baza unor analize de laborator şi a unor radiografii (CT sau OPG) va stabili dacă se poate face intervenţia chirurgicală sau nu.


Medicul implantolog se va ocupa de etapa chirurgicală, urmând ca apoi, peste 4-6 luni (timp în care va avea loc integrarea implantului) proteticianul să se ocupe de etapa protetică a tratamentului, respectiv de realizarea coroanei dentare.

Chiar dacă totul a decurs bine până aici, pacientului îi revine o mare responsabilitate: menţinerea unei igiene bucale desăvârşite! Aceasta este esenţială pentru un implant de durată.

Pentru mai multe detalii vino la o CONSULTATIE GRATUITA

Citeşte si:
Implant dentar ieftin. Ce riscuri iti asumi?
Inserarea unui implant dentar – 6 paşi premergători intervenţiei