Probabil că vă gândiţi de ceva vreme la cum ar fi dacă aţi opta pentru un implant dentar chiar acum? Sau poate că deja sunteţi una dintre persoanele care au luat această decizie…

Unora le este frică să meargă într-un cabinet stomatologic şi să solicite o intervenţie chirurgicală de inserare a implanturilor.

Suntem medici stomatologi, dar înainte de toate suntem oameni şi menţionăm că această frică a pacienţilor, de cele mai multe ori, este total nefondată. Nu aveţi niciun motiv să vă temeţi de o asemenea procedura medicală!

Un implant dentar imită foarte bine dintele natural

Acum, din fericire, există o multitudine de opţiuni care vă ajuta să aveţi o dantură completă şi sănătoasă. Însă metoda solicitată cel mai mult de oameni este, aşa cum probabil v-aţi gândit şi dvs,implantul dentar.

Implantul este o piesă din titan sau zirconiu care poate fi inserată (pe cale chirurgicală) în osul mandibular şi/sau maxilar de către un medic dentist specialist implantolog. Această piesă de titan/zirconiu are cel mai adesea formă unui şurub (partea intra-osoasă) , iar partea care se vede în cavitatea bucală are formă unui bont aşa cum puteţi vedea în imaginea de mai sus (partea extra-osoasă).

Cum să vă pregătiţi înaintea intervenţiei de inserare a implantului dentar?

Sunt câţiva paşi, pe care îi recomandăm pacienţilor să-i respecte, înainte de a se prezenta la cabinet pentru inserarea unui implant dentar. Îi enumerăm mai jos:

  • Consultaţie la medicul stomatolog care discuta cu pacientul despre starea de sănătate a dinţilor săi, despre posibile boli generale ale organismului său. Medicul face şi o examinare a cavităţii bucale a pacientului pentru a vedea exact ce nevoi are acesta.
  • Trimiterea pacientului la radiografie cât şi/ sau la computer tomograf în funcţie de nevoie. Acest lucru se face numai dacă medicul constată că pacientul se pretează pentru inserarea de implant dentar  şi bineînţeles, dacă acesta îşi doreşte această varianta de tratament.
  •  Analiză radiografiilor de către echipa de medici. Echipa este formată din medicul care l-a consultat iniţial pe pacient, chirurgul implantolog şi tehnicianul – care va efectua lucrarea protetică ce va restaura dintele/dinţii lipsă. Se va ţine cont de estetică şi funcţia de masticaţie a pacientului, precum şi de nevoia lui de a mânca şi a zâmbi.
  • Explicarea planului de tratament cât mai pe înţelesul pacientului. Pacientul este responsabil să întrebe medicul orice consideră caa are nevoie să ştie pentru a lua o decizie!
  • Devizul estimativ al lucrării, precum şi durata întregului tratament. Spunem „estimativ” pentru că pot apărea intervenţii neprevăzute şi/sau utilizarea unor materiale suplimentare.
  • Decizia/alegerea pacientului. Noi suntem responsabili pentru a va furniza toate informaţiile de care dumneavoastră aveţi nevoie şi pe care vreţi să le ştiţi în ceea ce priveşte aceste proceduri, însă ne dorim să ştiţi că decizia este în totalitate a dvs.

Toţi aceşti paşi sunt premergători inserării de implant dentar şi restaurării dinţilor lipsă. Este absolut esenţial să îi respectaţi înainte de a trece la intervenţia propriu-zisă.

Lipsa dinţilor va poate pune în situaţii neplăcute atât în viaţă personală cât şi în cea profesională. Scăpaţi de frică şi de orice altceva ar putea să vă oprească în a alege un zâmbet frumos şi complet prin inserarea de implanturi dentare sau orice altă varianta de tratament!

P.S. Aşa cum va spuneam mai sus, suntem o echipă tânăra de medici şi ne dorim să veniţi să ne cunoaşteţi. Veţi beneficia de o consultaţie de specialitate oferita cu mult profesionalism si drag de oameni în funcţie de nevoile pe are le aveţi.

Clinica noastră – ANDRA SMILE – se află pe Strada Londra, nr 33, demisol, Sector 1, numărul de telefon este: 0722332230.