Uneori implantul dentar nu se poate monta direct, fiind nevoie de o operatie de refacere a sistemului osos maxilar, interventie efectuata doar de specialisti stomatologi la clinica Andra Smile, situata pe strada Londra nr. 33.

Operatia de sinus lift este necesara atunci cand creasta osoasa unde vrem sa punem implantul nu are suficienta grosime. Se face o crestere osoasa in zona premolar-molara superioara pentru ridicarea mucoasei sinusale.

Sunt doua tipuri de interventii de acest gen. In functie de grosimea existenta se va alege tipul de sinus lift care se potriveste cazului fiecarui pacient care consulta un medic stomatolog la clinica Andra Smile.

Este vorba de un tip de sinus lift intern care se face impreuna cu implantul. Si de un sinus lift extern care presupune sa se astepte 6-8 luni pentru vindecarea operatiei, iar abia apoi se pune implantul.

Vrei sa afli mai multe despre Sinus lift?

Apelam din nou la intrebarile pacientilor care au venit la clinica stomatologica Andra Smile, situata in Sectorul 1, langa statia de metrou Piata Victoriei, pentru a va descrie toate amanuntele unei interventii de sinus lift.

Daca nu se face sinus lift, ce complicatii pot sa apara? Cu ce ma ajuta?

Nu se vor putea pune implanturi sau daca se pun, vor fi cu inaltime mica. Astfel timpul vietii implanturilor in cavitatea bucala scade. Sunt studii care arata ca implanturile mai lungi au rezistenta mai buna in timp. Ca o concluzie, in loc sa apelati la aceasta interventie, veti fi nevoiti sa suferiti implanturi dese pentru ca durata lor de viata nu va fi mare, neavand un sistem osos optim pentru prindere.

In plus, daca pacientul va ajunge sa piarda un implant , va ramane un defect osos mare in locul respectiv si cel mai probabil la al doilea implant va fi nevoie de aditie osoas!

Ce mi se intampla dupa o procedura de sinus lift? Cum ma voi simti?

Se va umfla si pot sa apara sangerari. Nu se recomanda suflarea nasului. Se mai da antibiotic si gel pentru protectia gingiilor cu clorhexidina.

Ce trebuie sa fac imediat dupa interventia de sinus lift?

Se face control a doua zi dupa operatie. Trebuie sa intretinem o igiena perfecta si sa evitam suflarea nasului. Nu se fumeaza si nici nu se consuma bauturi acidulate sau lactate, alimente tari sau lipicioase si nu apeleaza la antibiotice, antiinflamatoare si apa de gura.

Se da local cu gel cu clorhexidina si se face controlul specificat de medic pentru fiecare caz in parte. La 7-10 zile se vor scoate firele, pentru ca nu se folosesc fire resorbabile.

Recomandari dupa interventia de Sinus Lifting

http://www.andrasmile.com/recomandari-dupa-interventia-de-sinus-lifting

Dupa cat timp se va produce vindecarea?

Pentru sinus lift intern impreuna cu inserarea implantului si perioada de acomodare a implantului este suficient 4 luni. Pentru operatia de sinus lift extern este obligatoriu un interval de refacere a organismului de 6-8 luni si abia apoi se pot pune implanturile.

Ce pret are operatia de sinus lift?

Pentru operatia de sinus lift intern de obicei noi nu percepem taxa suplimentara. In calculul pretului se tine cont doar de manopera si insertia implantului cu flaconul de os care se va folosi.

Dorim sa va mai precizam ca vi se va face un deviz estimativ in momentul stabilirii planului de tratament pe baza investigatiilor facute, insa este bine sa stiti ca mai pot aparea modificari de costuri in momentul interventiei in functie de cum va fi nevoie.

Esti pregatit sa zambesti?

PROGRAMEAZA-TE