Ştiai că spălatul pe dinţi de 2 ori pe zi nu este benefic doar pentru sănătatea dinţilor, ci şi pentru a avea succes în tot ceea ce ne propunem în viaţa de zi cu zi?

Nici nu bănuim cât este de inteligentă banala pastă de dinţi. Nici că ea deţine reţeta secretă care ar putea să ne ajute să facem sport regulat, să citim mai multe cărţi, să mâncăm sănătos şi să renunţăm la obiceiuri vicioase.

Povestea începe la începutul secolului XX, când, într-o bună zi, America a învăţat să  se spele pe dinţi,  în mod regulat. Şi întreaga lume câţiva ani mai târziu, evident, deşi omenirea făcuse cunoştinţă cu pasta şi periuţa deja cam de o 100 de ani. Ce anume a pornit revoluţia? Ce primeau în schimb oamenii pentru această nouă deprindere? Şi de ce nu au renunţat la ea nici astăzi?

Acestea au fost întrebările pe care şi le-au adresat la începutul anilor 1900 toate micile şi marile companii americane  producătoare de pastă de dinţi, după ce un produs nou apărut  pe piaţă, pasta de dinţi Pepsodent a devenit cea mai bine vândută în timp record, concurența fiind pur şi simplu spulberată.

Aşadar, a fost lansată o campanie masivă pentru dezvăluirea secretului succesului şi, în cele din urmă, ceva interesant a ieşit la iveală: reţeta Pepsodent.

Cert este că autorul a reuşit să creeze o pastă de dinţi care a cucerit lumea şi nu neapărat prin proprietăţi de curăţare şi albire fantastice, ci prin adăugarea a 2 ingrediente noi, menite intial să îi menţină consistenta cremoasă mai mult timp – acidul citric şi uleiul de mentă. Combinaţia celor două a adus şi un al doilea efect neprevăzut:  s-a observat că noua pastă de dinţi produce o senzaţie de prospeţime mentolată pe gingii, ca o pişcătură, care i-a cucerit pe cumpărători, care au început să tânjească zilnic după aceasta. Rămânea doar că oamenii să îşi dorească să se spele pe dinţi de câteva ori cu nouă pasta ca să îi descopere proprietăţile.

De partea aceasta s-a ocupat şeful de marketing Pepsodent, Claude C. Hopkins (acelaşi care a reuşit cumva să le convingă pe femei să se spele cu săpun Palmolive pentru că aşa făcea şi Cleopatra în Antichitate).

El a constatat că la sfârşitul zilei,  pe dinţi se formează un fel de strat pe care îl poţi simţi cu uşurinţă şi i-a convins pe oameni că el este de vină pentru dinţii îngălbeniţi. Conştientizarea senzaţiei de dinţi încărcaţi le-a declanşat americanilor dorinţa de a se spăla pe dinţi, bineînţeles cu Pepsodent, aşa cum sugera Hopkins, ca apoi să se bucure de sentimentul de piscătura plăcută nemaiântâlnită până atunci.

Ce parte din poveste constituie descopeirea genială? În primul rând spălatul pe dinţi dimineaţa şi seara ca regulă cotidiană. Şi în al doliea rând, secretul din spatele primei – o recompensă primită după fiecare spălare, ceva ce consumatorul va căuta şi a doua zi, o senzaţie extrem de plăcută, care să îl determine să reia rutină.

Aşadar, orice obicei bun începe cu identificarea posibilului rezultat. Este la fel de simplu ca spălatul pe dinţi, astfel, să începem cu acesta şi să fim deschişi spre a dobândi cât mai multe obiceiuri noi, pozitive.

La Clinica Stomatologică Andra Smile din sectorul 1, Str. Londra nr. 33, medicii folosesc tehnologiile de ultimă generaţie și produse medicale de calitate pentru ca pacienţii să aibă dinţi frumoşi şi sănătoşi mult timp.  Pentru mai multe detalii urmărește site-ul www.andrasmile.ro sau sună la numărul de telefon 0722332230.

O igienă dentară adecvată previne apariția problemelor stomatologice. Ia-ți Pachetul Family și vino împreună cu familia ta la un consult preventiv. Programează-te online!